top of page

Сьогодні Всесвітній День туалетів

Всесвітній День туалетів було започатковано 19 листопада 2001 року 17 різними туалетними асоціаціями світу. І з того часу цей день визначається щорічним Світовим туалетним самітом (зустріч на високому рівні) або проведенням регіональних конференцій , присвячених проблемам туалетів.

Про це нагадала національний координатор водних проектів ВЕГО "МАМА-86" Ганна Цвєткова.

За її словами, ці асоціації проводять різні акції на підтримку чистих туалетів в своїх країнах і закликають громадін своїх країн виступати з вимогами справедливого доступу всіх до умов санітарії - більше уваги забезпеченню жінок належними умовами санітарії та гігієни, забезпечення належних і спеціальних умов доступності для тих, хто має фізичні обмеження - інвалідів, для жінок з дітьми, вимагати більше за кількістю та належного догляду та забезпечення гігєнічних вимог до публічних туалетів.

Всі ці вимоги, на жаль, залишаються актуальними в Україні, - каже Ганна Цвєткова. Якщо до військових подій на сході в Україні 16% шкіл не мали централізованного водопостачання та 44% шкіл не були підключені до каналізації і користувалися вуличними вбиральнями або і зовсім не мали (до 2 % шкіл!!) ніяких санітарних умов, то за останні 1.5 року ситуація значно погіршилася як в місцях війського конфлікту, так і для сотен тисяч людей, які змушені були виїхати в безпечні місця в Україні.

Нагадуємо, що в Запорізькому регіоні здійснюється регіональна програма мережевого проекту "Забезпечення рівного права на воду і санітарю" ВЕГО "МАМА-86". Наразі міська екологічна громадська організація "Мама-86-Запоріжжя" працює над етапом розробки Плану забезпечення безпеки питної води та санітарії для місцевої громади, який, зокрема, передбачає покращення умов санітарії для навчальних закладів ЗНВК №19 Шевченківського району міста Запоріжжя.

Крім того, сьогодні Жінки Європи за спільне майбутнє-WECF проводили в Києві регіональну зустріч UNEP - для громадських організацій Східної Європи з підготовки Екологічної Асамблеї ООН, яку UNEP збирає у травні 2016 року в Найробі.

Ганна Цвєткова радить новину від WECF щодо нової версії керівництва з будівництва сухих туалетів і вітання від Клаудії Вендланд:

Dear all, ready for the World Toilet Day 2015: the manual "urine diverting dry toilets - principles, operation and construction" has been totally revised based on the latest experiences and is ready for the public and for download: http://www.wecf.eu/english/publications/2015/UDDT-manual2015.php Enjoy reading best regards Claudia

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page