top of page

Запорізька обласна рада попередить Київ про можливу катастрофу

На офіційному сайті Запорізької обласної ради з'явився проект рішення про звернення депутатів до Кабінету Міністрів з приводу необхідності максимально оперативного втручання в катастрофічну ситуацію, яка склалася в одному з районів регіону.

Так, депутати стурбовані екологічною ситуацією, що склалася в Кам'янсько-Дніпровському районі, де рівень грунтових вод підвищився настільки, що перевищив усі граничні допустимі норми. У зв'язку з цим ситуація загрожує по-справжньому катастрофічними наслідками.

Однією з основних причин ситуації, що склалася депутати вважають суттєве погіршення роботи Каменської та Знам'янської протифільтраційних завіс. Проблема виникла через відсутність компресорних масел на Знам'янській та Кам'янської компресорних станціях, які забезпечують зниження рівня води.

Запорізькі депутати отримали звернення від місцевої РДА, в якому йдеться про ризик руйнування дамби Каховського водосховища, що викличе затоплення окремих територій Кам'янсько-Дніпровського району.

Виходячи з усіх існуючих проблем, запорізькі депутати вимагають звернути увагу київської влади на ризик техногенної катастрофи і виділити 7 млн. Грн., Необхідних для вирішення проблеми.

Чи буде прийнято відповідне звернення, яке на даний момент є лише проектом- покаже майбутня 43-тя сесія. Правда, навіть його прийняття не гарантує отримання позитивної відповіді від КМУ.

Джерело: http://verge.zp.ua/

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page