top of page

Департамент ЖКГ не зобов’язаний володіти інформацією щодо державної політики для забезпечення доступ

На запит міської екологічної громадської організації МЕГО "Мама-86-Запоріжжя" до ГУ ДСНС України у Запорізькій області від 23.01.2015 № 01/7-1/461 про надання доступу до публічної інформації щодо забезпечення справедливого доступу до води та санітарії на території м. Запоріжжя та Запорізької області Департамент житлово-комунального господарства та будівництва надав наступну інформацію:

За наявною в Департаменті інформацією в Запорізькій області табори та центри переселенців відсутні. Разом з тим, всі відомі місця проживання переселенців в Запорізькій області мають доступ до води та санітарії.

Департамент "не володіє і не не зобов’язаний володіти за своїм статусом" інформацією щодо існування державної політики для забезпечення доступу до безпечної питної води та санітарії переселенців, які мешкають в таборах або центрах переселенців, а також щодо державного фінансування для підтримки доступу переселенців до безпечної води та санітарії в таборах або центрах переселенців.

Механізми роботи зі скаргами громадян, в т.ч. і мешканців місць проживання переселенців, на якість води та відсутність санітарії визначені Законом України «Про звернення громадян». Станом на 06.02.2015 скарги мешканців місць проживання переселенців на якість води та відсутність санітарії до Департаменту не надходили.

На питання чи є в таборах та центрах переселенців окремі вбиральні для чоловіків та жінок, а також адекватні можливості для менструальної гігієни? - у відповіді вказане натупне:

За наявною в Департаменті інформацією всі відомі місця проживання переселенців в Запорізькій області обладнані окремими вбиральнями для чоловіків та жінок.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page