top of page

Всі одинадцять установ виконання покарань Запорізької області мають 100% доступ до безпечної води

Всі одинадцять установ виконання покарань Запорізької області мають 100% доступ до безпечної води та централізованої каналізації.

Про це на виконання інформаційного запиту міської екологічної громадської організації "Мама-86-Запоріжжя" щодо забезпечення справедливого доступу до води та санітарії на території міста Запоріжжя та Запорізької області станом на 2010-2014 роки згідно додатку №1 «Доступу до води в місцях позбавлення волі Запоріжжя та Запорізької області» повідомило Управління Державної пенітенціарної служби України в Запорізької області.

В Державній пенітенціарній службі України існує державна політика для забезпечення доступу до безпечної питної води та санітарії засуджених. На протязі 2010-2014 років в установах виконання покарань області виконувались роботи щодо заміни старих водяних і каналізаційних металевих труб на нові металопластикові та пластикові труби.

Також установами виконання покарань області щорічно проводиться робота щодо отримання хімічного аналізу питної води та стічних вод у регіональних управліннях водних ресурсів та отримання дозволів на спец водовикористання для установ які самі видобувають питну воду.

В Державній пенітенціарній службі України існує окреме державне фінансування для підтримання доступу засуджених до безпечної води та санітарії. КПКВ 3606020 КЕКВ 2272 «Оплата водопостачання та водовідведення» виділяться кошти з державного бюджету України на оплату послуг з водопостачання та водовідведення.

В установах виконання покарань області існують відповідні механізми роботи із жалобами, щодо якості води або санітарії. Закон України «Про звернення громадян» та Порядку розгляду звернень громадян у Державній кримінально-виконавчій службі України затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 23.07.2013 року №1475/5.

Установи виконання покарань в Запорізькій області на 100% забезпечені окремими туалетами для жінок та чоловіків.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page