top of page

У Мелітополі водозабір проводиться тільки з підземних вод з різних глибин залягання

У Мелітополі водозабір проводиться тільки з підземних вод з різних глибин залягання.

Про це розповіла кандидат у члени МЕГО «Мама-86-Запоріжжя», мелітопольська громадська активістка Галина Ширинська. Свого часу на базі Таврійського державного агротехнологічного університету вона захистила диплом по темі екологічної експертизи та аналізу життєвого циклу виробництва питної води в місті Мелітополь.

За її словами, з 2013 року в Мелітополі перестали здійснювати водозабір з зовнішніх поверхневих вод. В ході виконання дипломної роботи були відібрані проби з насосних станцій та колонок загального користування.

Через різні глибини залягання підземних вод, якість води в свердловинах сильно відрізняється. Мають місце відхилення від нормативів. Наприкінці після водозабору вода нічим не очищається, а просто змішується в одному резервуарі, тобто змішується вода гіршої якості з кращою. В результаті вода на виході відповідає нормативам, - пояснює Галина Ширинська.

Єдине, що реально погіршує якість води, так це застарілі водопровідні труби, яким по 70 років. У воді неозброєним поглядом можна побачити невелику кількість заліза. Місцевий Водоканал затвердив заходи по зміні труб на пластикові, але ця процедура відбувається дуже повільно.

«... дослідження стосуються тільки Мелітополя, навколо міста ситуація з цим може бути іншою», - додала мелітопольська активістка.

Сайтом водного проекту запланована публікація статті Галини Ширинської «Екологічна експертиза та аналіз життєвого циклу виробництва питної води в місті Мелітополь»

original.jpg

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page