top of page

Запорізька державна санітарно-епідеміологічна служба надала перші протоколи дослідження питної води

Згідно з проектом "Забезпечення рівного права на воду і санітарію в Запоріжжі" розпочався незалежний громадський моніторинг якості питної води. Лабораторією Запорізької ОблСЕС здійснений хімічний аналіз перших проб, які були взяті з водопровідних кранів в цільовому районі міста.

Відстеження хімічних і бактеріологічних показників питної води буде здійснюватися протягом 2015 і 2016 років за місцем розташування Запорізького навчально-виховного комплексу №19 (Военстрой, 13 + дві філії - третій Шевченківський), а також у житлових будинках відповідних мікрорайонів.

Перші результати аналізів виявили перевищення в порівнянні з нормою по окислюваності та змістом заліза. За словами фахівців ОблСЕС, перевищення за показником окислюваності може бути свідоцтвом про підвищений вміст у воді органічних окислювачів, а перевищення заліза (ефект іржавої води) говорить про експлуатаційну зношеність водопровідних коммуникацій. Мова йде про будівлю основної школи ЗНВК №19 (Военстрой, 13), де розташований дошкільний і шкільний освітній заклад. Також відхилення зафіксовані за адресою у мікрорайоні Фінскі.

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page