top of page

Голова Запорізької облдержадміністрації відповів на звернення "Мама-86-Запоріжжя" - що зро


На звернення МЕГО «Мама-86-Запоріжжя» від 14.08.2016 № 018 про надання інформації щодо вжиття заходів, спрямованих на вирішення проблеми поводження з небезпечними відходами, обласна державна адміністрація у листі за підписом Голови обласної державної адміністрації К.І. Бриля повідомила про таке.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 22.07.2014 № 356 «Про поводження з безхазяйними, забороненими і непридатними до використання в сільському господарстві хімічними засобами захисту рослин» із змінами (далі — Розпорядження) в області створено постійно діючу комісію з питань поводження з безхазяйними, забороненими і непридатними до використання в сільському господарстві хімічними засобами захисту рослин (далі - ХЗЗР).

Па підставі зазначеного Розпорядження районами Запорізької області щорічно проводиться інвентаризація ХЗЗР.

Переліком заходів, спрямованих на охорону та раціональне використання природних ресурсів, які фінансуються за рахунок фондів охорони навколишнього природного середовища місцевих бюджетів у 2014 році, затвердженим рішенням обласної ради від 20.03.2014 № 24, передбачено виконання заходу "Проведення робіт із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних до використання та заборонених до застосування хімічних засобів захисту рослин і тари від них (в тому числі тари, в якій зберігаються відходи та транспортна тара, в якій перевозяться відходи) на території Запорізької області" в сумі 1978,875 тис. грн. за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища (далі - ОІІПС). Відповідальним за виконання заходу визначено Департамент з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації. Виділені кошти освоєно в повному обсязі. Вивезено 59,533 тн пестицидів з 3 районів: Василівського, Михайлівського та Оріхівського.

Рішенням Запорізької обласної ради від 05.03.2015 № 30 для виконання заходу у 2015 році передбачено виділення коштів з обласного фонду ОНПС в сумі 4000,0 тис. грн., відповідальним виконавцем визначено Департамент з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації. Виділені кошти освоєно в повному обсязі. Вивезено 100,56 тн пестицидів з 3 районів: Новомиколаївського, Оріхівського та Пологівського.

За результатами узагальнених даних районних інвентаризаційних комісій загальна кількість ХЗЗР у Запорізькій області станом на 01.05.2016 становить 252,5064 тонни, з яких 49,9104 тонн мають власника та 202,596 тонни - безхазяйні.

У поточному році, згідно з рішенням Запорізької обласної ради від 31.03.2016 № 18 «Про перелік заходів, спрямованих на раціональне використання природних ресурсів, які фінансуються за рахунок фондів охорони навколишнього природного середовища місцевих бюджетів у 2016 році», із обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на проведення робіт із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних до використання та заборонених до застосування хімічних засобів захисту рослин і тари від них (в тому числі тари, в якій зберігаються відходи та транспортна тара, в якій перевозяться відходи) на території Запорізької області, передбачені кошти у сумі 8000,00 тис. грн.

Раніше МЕГО "Мама-86-Запоріжжя" звернулася до Голови облдержадміністрації з приводу ситуації щодо стану поводження з непридатними та забороненими до використання пестицидами в Запорізької області та Мелітопольському районі, зокрема, у с. Лазурне, та надіслала листа на адресу Облдержадміністрації з підписами місцевих жителів.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page