top of page

ВІДЕО: У Мелітопольському районі знайдено нове пестицидне сховище - Чекаємо на реакцію місцевої влад

Екологічна громадська організація «Мама-86-Запоріжжя» продовжує реалізацію пілотного проекту «Підвищення рівня обізнаності з питань поводження зі стійкими органічними забруднювачами та формування екологічної свідомості населення» В рамках проекту в Мелітопольському районі Запорізької області активно ведеться пошук неінвентарізованних місць отруєння навколишнього середовища непридатними пестицидами.

Робота активістів громадської організації дає свої результати. У липні 2016 року в селі Лазурне виявлено схованку, де пестицидні отрути в результаті пожежі на складі лежать на землі і безперешкодно розносяться повітряними і водними потоками. Незважаючи на специфічний запах отрутохімікатів, місцеві жителі збирають тут гриби і фрукти.

Найбільш свідомі і обізнані представники громади скаржаться на відсутність реакції влади. На їхню думку, смертоносний осередок забруднення території ніхто не збирається ліквідовувати.

«Мама-86-Запоріжжя» готує письмові запити та звернення для відправки їх для вжиття невідкладних заходів щодо мінімізації ризиків для природи і здоров'я жителів села.

Пілот в Мелітопольському районі виконується в рамках мережевого проекту «Підвищення рівня інформованості та комунікацій, створення потенціалу для остаточного вирішення проблеми непридатних пестицидів в Україні» Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА-86» за підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку та співробітництва

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page