top of page

Відео! МЕГО "Мама-86-Запоріжжя" продовжує пошук невідомих очагів пестицидного забруднення

На базі ЗОІППО відбулася тематична зустріч з вчителями хімії Запорізької області. Вчителі хіміки та біологи Михайлівської, Високівської, Тополінської, Камянської, Малобілозерської, Новоіванівської та інших шкіл проінформовані про результати мережевого проекту на регіональному рівні.

Вчителі отримали узагальнюючий звіт про досягнення мережевого проекту на регіональному рівні, дізналися про пестицидну проблему та про шляхи її вирішення.

Вчителі запрошувалися до участі в інформаційно-просвітницьких кампаніях, які проводить МЕГО «Мама-86-Запоріжжя» в рамках національної інформаційної кампанії "Майбутнє без непридатних пестицидів".

З метою виявлення невідомих місць скупчення непридатних пестицидів вчителі з районних шкіл заповнювали опитувальник , у якому свідчили про факти зберігання хімікатів просто неба у своїх селах.

Так Тарас Шевченко, вчитель НЗ «Тополинська ЗОШ І-ІІІ ступенів» Василівського району Запорізької області вказав, що йому відомі місця складування непридатних пестицидів. Одне з таких місць він спостерігає неподалік від власного дому. В анкеті він написав: «Отрутохімікати лежать розсипані, деякі мішки, в яких вони зберігаються, прийшли в непридатний для експлуатації вигляд. На відкритій території, під відкритим небом, ні ким не обгороджена купа отрутохімікатів, і нікого не хвилює що буде далі з цією купою. Тому потрібно з нею щось зробити. Забруднюється навколишня територія, а також підземні води».

Інна Рябець, вчителька Високівської ЗШ І-ІІІ ступенів Мелітопольського району, заповнюючи анкету, також написала про факт неналежного зберігання пестицидів у себе у селі. В опитувальнику вона написала: «Мелітопольський район, с. Лазурне. Пестициди знаходяться під відкритим небом біля старого фруктового саду. Склад був спалений. Біля цього місця ведеться випас худоби, а також люди збирають фрукти та гриби».

МЕГО "Мама-86-Запоріжжя" продовжує пошук невідомих очагів пестицидного забруднення території Запорізької області

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page