top of page

Мелітопольська ініціативна група систематизує відомості щодо місць накопичення ХЗЗР - відбулося робо

Мелітопольська ініціативна група МЕГО "Мама-86-Запоріжжя" продовжує вивчення ситуації та систематизацію інформації щодо місць накопичення заборонених та непридатних до використання у сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин по Мелітопольському району.


10 січня 2015 року у приміщенні Мелітопольської міської бібліотеки імені Маяковського відбулася рабоча нарада активістів пілотного проекту, що діє в межах Мелітопольського району, яку провів Андрій Єлькін, регіональний координатор мережевого проекту "Підвищення рівня поінформованості та комунікацій, створення потенціалу для остаточного вирішення проблеми непридатних пестицидів в Україні".


В ході наради обговорювалися питання реалізації дій з виконання завдань Пілоту у січні 2016 року.


За результатами робочого засідання були прийняті наступні рішення:


І. До 31 січня 2016 року завершити узагальнення інформації щодо проблемних питань накопичення заборонених та непридатних до використання у сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин у цільовому Мелітопольському районі. А саме: 1. Підготувати узагальнюючий звіт про виконання заходів Пілоту у період вересень 2015 - січень 2016. 2. Систематизувати офіційну інформацію: зокрема, офіційні відповіді на запити ініціативної групи МЕГО «Мама-86-Запоріжжя». 3. Направити до відповідних органів влади та організацій-власників складів додаткові інформаційні запити з метою збору вичерпної інформації.


ІІ. Робочій групі регіонального пілотного проекту продовжувати реалізацію та поширення інформації про заходи проекту, виконувати комунікаційні завдання та впроваджувати заходи щодо пошуку незареєстрованих місць скупчення НП у цільовому Мелітопольському районі. А саме: 1. Удосконалити список ініціативної групи активістів та робочої групи Пілоту у Мелітополі і Мелітопольському районі. 2. Надати до запорізького офісу МЕГО "Мама-86-Запоріжжя" бажаний маршрут чергового громадського прес-туру, який відбудеться в січні 2016 року. Здійснити картування прес-туру та складання графіку його заходів. Підготувати базу даних (телефони, адреси) органів місцевого самоврядування, які будуть задіяні в організації січневого прес-туру. 3. Продовжувати пошук незареєстрованих місць скупчення непридатних пестицидів. У якості продуктів пошукових дій надати фото-відео-звіти та відомості про географічні координати місць скупчення НП. 4. Продовжувати опитування місцевих мешканців Мелітопольського регіону з метою пошуку невідомих місць скупчення НП. 5. Розглянути можливість проведення конкурсу: «Покажи схованку з пестицидами та отримай винагороду». 6. Створити відеоролик про дії робочої групи у Мелітополі.


ІІІ. У січні 2016 року продовжувати розвиток інформаційно-комунікаційного майданчику МЕГО «Мама-86-Запоріжжя» у вигляді сайту «Запорізька область! Обережно! Пестициди!» та створювати інформаційно-комунікаційні продукти у відповідності з реалізацією Стратегії по комунікації та підвищенню обізнаності громадськості з питань поводження з токсичними хімікатами. А саме:

1. Надавати новинні повідомлення про хід реалізації Мелітопольського пілоту на сайт "Запорізька область! Обережно! Пестициди!".

2. Протягом січня 2016 року реалізувати другий етап Обласного конкурсу відео-проектів "Позбавимо Запорізьку область від непридатних пестицидів": поширювати конкурсні відео-проекти за допомогою екологічних сайтів та соціальних мереж. Сприяти голосуванню на Ютубі за ті чи інші відео-ролики. Розширювати глядацькі аудиторії. Взяти участь у роботі експертної колегії обласного конкурсу.

3. До 2 лютого 2016 року підвести підсумки Обласного конкурсу відео-проектів «Позбавимо Запорізьку область від непридатних пестицидів».


В ході наради відбувся детальний розгляд інвентаризаційних актів та узагальнюючої таблиці, обговорювався зміст додаткових інформаційних запитів.






Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page