top of page

На Житомирщині збудували перший в Україні завод з утилізації пестицидів

У місті Баранівка, що у Житомирській області, запустять перший в Україні завод з утилізації пестицидів, повідомляє zhzh.info.

Як зазначив генеральний директор заводу "Еко Нова" Олександр Далакішвілі, наразі у тестовому режимі працює лінія з утилізації пестицидів I-III класу небезпеки.

Передбачається, що підприємство вийде на повну потужність найближчим часом – одразу після опрацювання технічного регламенту для кожного виду відходів.

Згідно з даними, завод зможе знешкоджувати та утилізувати близько 200-300 тонн небезпечних відходів щомісяця.

На додачу, вже більше року, за словами Олександра Далакішвілі, на підприємстві переробляють на вторинну сировину тару з-під небезпечних відходів.

"На початку 2014 року при неповній загрузці завод відвантажив 1100 тонн вторсировини, цьогоріч тільки за десять днів травня – цей показник становив понад 30 тонн", - уточнюють в "Еко Нова".

Сьогодні в Україні склалася вкрай складна ситуація з небезпечними відходами, які зазвичай не знешкоджуються та не утилізуються належним чином.

За даними експертів, щорічно в країні утворюється близько 500 млн тонн різних відходів, 1 млн тонн з яких загрожує здоров'ю та життю українців.

Разом з тим загальні обсяги накопичення відходів вже перевищують 14 млрд тонн.

Джерело: http://karpatnews.in.ua/

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page