top of page

"Безмовний сніг" показав, наскільки отруєний світ сьогодні

До «Тижня заходів по пестицидах» (20-30 березня 2015) ОБСЄ підготувало російськомовну версію документального фільму «Безмовний сніг» голландського режисера Яна ван ден Берга. Фільм красномовно показує негативний вплив пестицидів на життя як тих, хто ними безпосередньо користуються, так і тих, хто ніколи не мав про них уявлення.

Із запитаннями звертайтеся, будь ласка, до режисера фільму Яна ван ден Бергу info@drsfilm.tv або до Тамарі Кутонової (ОБСЄ) tamara.kutonova@osce.org.

Найближчим часом ОБСЄ випустить у світ аналіз щодо контрафакту і контрабанди пестицидів, а також методологію запобігання цих видів злочинів.

Безмовний сніг - безмовне отруєння світу

Рівнини Арктики - видатний приклад незайманою красою природи: це - нескінченне ніщо, в якому мало хто знає, як вижити. Але безмовний убивця руйнує життя ескімосів в Гренландії. Залишки хімікатів з усього світу невидимо накопичуються тут, отруюючи і людей, і тварин. По океанам, пов'язані зі снігом, пестициди, як наприклад ДДТ, подорожують на північ, у напрямку до землі ескімосів, викликаючи хвороби і передчасну смерть.

«Безмовний сніг» - документальний фільм, який досліджує разом з найбільш постраждалими людьми те, що, виявляється серйозним забрудненням світової екосистеми.

Мета проекту «Безмовний сніг» - підвищення обізнаності про цю проблему. У проект входить короткий і повнометражний документальні фільми Яна ван ден Берга, навчальний матеріал для шкіл і сайт. У короткометражному фільмі дві дівчини в Гренландії оповідають про те, як вони стикаються з забрудненням навколишнього середовища.

Повнометражний документальний фільм плавно продовжує короткометражний фільм. У ньому відбувається подорож по світу для того, щоб з'ясувати, що є причиною цієї мовчазної катастрофи. У, здавалося б, чистих рівнинах Арктики група досвідчених ескімосів починає небезпечну експедицію на їздових собаках по їх безплідної голої землі. Але в той час як глобальне потепління та зникаючі айсберги - проблема, які вони можуть постійно споглядати, забруднення їх земель - загроза, яку навіть складно собі уявити.

Переплітаючись з полярною експедицією, «Безмовний сніг» йде за молодою гренландкой (Піпалук Кнудсен-Остерман) по всьому світу для того, щоб знайти причини забруднення, яке тихо отруює її народ. На трьох континентах вона зустрічає людей, які знаходяться в безпосередній близькості від джерел забруднення і дізнається про несамовиті проблеми, які лежать в їх основі. Наприклад, в Африці, де деякі люди шукають альтернативи для ДДТ, його сірі отруйні хмари є дешевим способом врятувати мільйони життів від малярії. Катастрофічні проблеми зі здоров'ям в довгостроковій перспективі зручним чином відкладаються в сторону. У той час як ескімоси воліють заперечувати проблему, їх молода співвітчизниця взялася за складну задачу переконати їх у серйозності загрози. У той час коли добробут членів експедиції залежить від умов навколишнього середовища, стає ясно, що не тільки їх життя знаходиться в небезпеці в цій тонкій взаємозалежності природи і людини.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page