top of page

У Запорізькій області зберігається безліч безхазяйних, заборонених і непридатних до використання в с

Відповідно до ст. 31 Закону України від 31.07.2014 року № 1622-VII Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України) здійснювались протягом серпня - грудня 2014 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів України або за заявкою суб’єкта господарювання щодо його перевірки. Згідно пункту 8 Прикінцевих положень Закону України № 76-VIII від 28.12.2014 «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» зазначений мораторій подовжено до червня 2015 року включно.

Про це у своєї відповіді на інформаційний запит міської громадської екологічної організації (МЕГО) «Мама-86-Запоріжжя» від 05.01.2015 № 01/3 повідомила Державна екологічна інспекція у Запорізької області в межах передбачених повноважень.

Крім того у листі-відповіді зазначено, що питання поводження з безхазяйними, забороненими і непридатними до використання в сільському господарстві хімічними засобами захисту рослин відноситься до віддання постійно діючої обласної комісії, яка створена при Запорізькій обласній державній адміністрації. Відповідно до Закону України «Про місцеві державні адміністрації», Закону України «Про відходи», місцеві державні адміністрації вносять пропозиції щодо залучення коштів, необхідних для здійснення заходів у сфері поводження з відходами під час підготовки проектів місцевих бюджетів.

Крім того, екоінспекцією надана наявна інформація щодо інвентаризації непридатних пестицидів по області (за даними Департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації).

Дякуємо нашим партнерам за співпрацю!

Нагадуємо, що МЕГО «Мама-86-Запоріжжя» з метою підвищення ефективності участі громадськості у остаточному вирішенні проблеми непридатних пестицидів шляхом формування інформаційного поля на регіональному рівні і усвідомлення широкими колами громадськості та зацікавлених сторін головних цілей та завдань виконує проект «Майбутнє Запорізької області без непридатних пестицидів».

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page