top of page

У 2012 році Запорізька область була усипана небезпечними для людей сховищами пестицидів. Що змінилос

Запорізька область буквально усипана небезпечними для людей сховищами пестицидів, - повідомляв сайт «VGORODE.UA» у 2012 році.

Тоді заступник головного санітарного лікаря області Олег Зикін заявив, що з 89 таких сховищ 85 знаходяться в незадовільному стані і становлять загрозу здоров'ю мешканців прилеглих населених пунктів. Про це написала газета «Сьогодні».

Небезпекою для здоров’я було близько 250 тонн отрутохімікатів, які були визнані непридатними для використання і при цьому не були утилізовані.

- Тендери на виконання заходів з утилізації були зірвані. Отже, передбачені на ці цілі 7 мільйонів гривень з обласного бюджету залишилися невикористаними, - розповідав начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Балешенко.

Щоб змінити ситуацію на краще, члени обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняли рішення про те, щоб облаштувати єдиний на території Запорізької області склад отрутохімікатів, а не використовувати вісім десятків об'єктів, розкиданих по регіону.

Крім того, була поставлена мета до кінця 2012 року завершити утилізацію всіх залишилися непридатних отрутохімікатів.

Як змінилася ситуація з тих пір, буде з’ясовувати Міська екологічна громадська організація «Мама-86-Запоріжжя» в ході виконання проекту «Підвищення рівня поінформованості та комунікацій, створення потенціалу для остаточного вирішення проблеми непридатних пестицидів в Україні»

elga_01.jpg

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page