top of page

Як пройшов День української писемності та мови у 6-А класі

Учні 6 – А класу разом з усією Україною доєдналися до святкування Дня української писемності та мови. Встановлений він був 9 листопада 1997 року указом президента Л. Д. Кучми 241/97 «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства» у день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-літописця, послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія. Проте, з 2023 року, у зв'язку з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар, президент Володимир Зеленський підписав указ №455/2023 про перенесення дати святкування на 27 жовтня.


У цей день в Україні:

· покладають квіти до пам’ятника Нестору-літописцю;

· відзначають найкращих популяризаторів українського слова;

· заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою;

· стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика – конкурс проводиться за підтримки Міністерства освіти та науки України та Ліги українських меценатів. Щорічна кількість учасників – понад 5 млн із 20 країн світу,

· всі охочі можуть написати радіодиктант національної єдності, який започаткований у 2000 році.



На класній годині школярі перевірили свої знання з української мови та презентували спільну творчу роботу «Будьмо мовно чемними! Говорімо правильно!", в якій розказали про найбільш вживані лексичні помилки. А також представили ще один проєкт «Колорит та багатство українських слів», в якому можна побачити красу та багатогранність рідної мови. Керівницею цих проєктів була вчителька української мови та літератури Валентина Єременко.





9 просмотров1 комментарий

1 hozzászólás


Бажано поширювати Ваші авторські публікації у соціальних мережах. Наприклад, у групі фейсбуку "Запорізька гімназія №19" !

Kedvelés
bottom of page