top of page

Учнів 7-9 класів проінформували, як не стати жертвою торговців людьми

Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. Факт його відзначення є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми, а також необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, надання допомоги постраждалим, ведення превентивної роботи. Особливо важлива така інформація сьогодні, коли мільйони українців стали внутрішніми переселенцями або виїхали за кордон.

17-18 жовтня для учнів 7-9-х класів психологічна служба провела інформаційні заходи з метою популяризації знань про те, як не потрапити на гачок до торговців людьми. Вона спонукає поміркувати над ризиками експлуатації й розгледіти, до чого можуть призвести на перший погляд привабливі пропозиції роботи чи житла, програм обміну студентами та туристичних поїздок.

Для учнів 7 класів надана можливість переглянути соціальні ролики та ознайомитися із тематичними пам’ятками. Учні 8-х класів отримали можливість переглянути відеоурок. Для дев’ятикласників було проведено заняття з елементами тренінгу. Учням розповіли про фактори, які впливають на розвиток цього ганебного явища. Під час заняття діти дізналися про канали вербування жертв та інформацію, яка повинна викликати підозру, щодо привабливих пропозицій. Визначили, що жертвою може стати будь-яка людина, але також особливо вразливі категорії, наприклад, діти з асоціальних родин. Окремо переглянули матеріали стосовно експлуатації дітей, залучення їх до примусового жебрацтва або трудової діяльності. Деякі питання викликали дискусію, наприклад, чи треба давати гроші малолітнім жебракам. Наприкінці заняття учні отримали інформацію про служби та організації, які готові надати допомогу жертвам торгівлі людьми та рекомендації, як запобігти потраплянню в пастки торговців людьми. Для батьків учнів надана інформація у вайбер групах та оновлено матеріалі на сайті гімназії.


Пам’ятаймо! Торгівля людьми заборонена і карається законом України за ст.149 Кримінального кодексу України. Ознайомтесь із наданими пам’ятками заради власної безпеки.




Автор Старова І.В.







10 просмотров1 комментарий
bottom of page