top of page

Запорізька гімназія №19 бере активну участь у Всесвітньому дні прибирання (оновлюється)

Обновлено: 56 минут назад



З 10 по 20 вересня учні, батьки та вчителі Запорізької гімназії №19 здійснюють велику кількість активностей в рамках акції "Всесвітній день прибирання".


Вони прибирають у себе вдома або біля власного будинку, здійснюють прибирання у гімназії, сортують тверді побутові відходи, аналізують кількісні показники щодо власного вуглецевого сліду, навіть роблять цифрове прибирання, вичищаючи зайву інформацію з гаджетів.


Медіахолдинг "Вісник Мрії" підготував відеорепортаж про прибирання території гімназії та прилеглих зон зусиллями гімназистів, вчителів та батьків учнів.


МІСЦЕ ДЛЯ ВІДЕОРЕПОРТАЖУ.


  • Загальний звіт про активності Запорізької гімназії №19 готуватимуть з 20 по 22 вересня, - розповіли у виховному центрі закладу.


Більш детально про активності учасників можна дізнатися у подкасті радіо "Республіка Мрія", ДЕ ТАКОЖ МОЖНА ПОСЛУХАТИ НОВІ ПІСНІ ПРО ЦЬОГОРІЧНИЙ ДЕНЬ ПРИБИРАННЯ.





Учні усіх класів активно прибирали у власних домівках та біля них. Про свою участь розповіли учні 5-А, 5-Б, 6-А класів, надсилаючи свої світлини.





Не залишилися осторонь і учні 5 - Б класу.


  • Бо ж нас медом не годуй, тільки дай поприбиратися)) Завзято, натхненно, а головне з посмішкою. Адже починати будь-які зміни треба з себе. Тож доєднуйтесь! - прокоментувала події у фейсбук-групі закладу керівниця класу Олена Павлюк.




Учні 7-А класу Запорізької гімназії №19 також доєдналися до участі у Всесвітньому дню прибирання.


  • Основна мета заходу – формування культури чистоти, правильного поводження з відходами та відповідального споживання серед громадян, обʼєднання зусиль заради екологічного майбутнього. Починати можна з малого: підтримувати чистоту у своїй кімнаті, на подвір'ї, на сходах, сортувати сміття. І тоді нам природа обов'язково посміхнеться, - повідомила у фейсбук-групі гімназії керівниця класу Тетяна Давиденко.





У той же час учні 3-А класу працювали разом з батьками неподолік від будівель гімназії!

- Гарний настрій, чисте подвір'я гімназії - результат спільної роботи, - відмітила вчителька класу Ольга Верезовська.





Учні 6-го класу також із задоволенням приєдналися до Всесвітнього дня прибирання. Вони працювали у мальовничому саду біля старого корпусу навчального закладу.


- Гарний настрій, трохи часу та всюди чистота! – підсумувала активність керівниця класу Тетяна Калошина.





МІСЦЕ ПРО АКТИВНОСТІ ІНШИХ КЛАСІВ ГІМНАЗІЇ.



Як повідомлялося раніше, під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» у 24 регіонах з дотриманням карантинних норм та обмежень воєнного часу, враховуючи норми безпеки та географічні особливості регіонів, у 2024 році Україна традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 211 країні Світу.


Міжнародний молодіжний рух School Recycling World оголосив конкурс серед закладів загальної середньої та позашкільної освіти на найактивніших учасників Всесвітнього дня прибирання.


Цього року «World Cleanup Day» для учнівської та студентської молоді проводиться в проміжку часу 1-20 вересня 2024 року спільно з мільйонами людей у 211 країнах світу, які вийдуть заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.


Правила прості! Важливо опублікувати анонс акції та конкурсу з закликом приєднуватись на інформаційних ресурсах навчального закладу, взяти участь та реалізувати активності. Підбити підсумки та результати, заповнивши онлайн анкету до 22 вересня 2024 року включно.


Для всіх закладів освіти, навіть які навчаються дистанційно - Цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу, - повідомляють організатори.



Медіахолдинг "Вісник Мрії"

20.09.2024





17 просмотров0 комментариев

Comentaris


bottom of page