top of page

В Запорізькій області стартувала учнівська екоініціатива «Процвітай моя земле»



Запорізький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді в рамках обласного екологічного проєкту «Зелена хвиля Перемоги» ініціює проведення обласної учнівської екоініціативи «Процвітай моя земле».


Екоініціатива проводиться з метою залучення учнівської молоді до активної природоохоронної діяльності, збереження природних ресурсів; розвитку пошукової, творчої діяльності; екологізації свідомості громадян.


Основними завданнями Екоініціативи є:


- формування у здобувачів освіти установки на самостійну пошукову та творчу діяльність;

- виховання екологічно відповідальних та свідомих громадян, здатних приймати відповідальні рішення та діяти на користь природи;

- залучення батьків до педагогічного процесу, стимулювання пізнавальної активності родини;

- активізація екологічного руху в Україні; виявлення екологічних проблем та шляхів їх подолання;

- стимулювання розвитку активного громадянства у зовнішньому світі; виховання почуття любові до рідного краю, зокрема дбайливого ставлення до природи.


Екоініціатива проводиться з 04.03.2024 по 15.05.2024 року. Для участі в Екоініціативі необхідно зареєструватися та надати посилання на відеороботу учасника на електронну адресу ЗОЦЕНТУМ: kzzocentum@ukr.net до 15.05.2024 (до 17:00).


До участі в Екоініціативі запрошуються здобувачі освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти.


Вимоги до робіт


Для участі у Екоініціативі необхідно створити та надіслати авторський відеоролик, у якому зафіксовані факти засміченості і занедбаності паркових зон; сміттєзвалищ поблизу житлових масивів; місцевих підприємств-забруднювачів довкілля; незаконних рубок зелених насаджень.


Головною умовою конкурсної відеороботи повинна бути екологічна складова.


Робота (відеопродукт) може містити елементи сучасних інформаційних технологій, використання відповідних сервісів та/або програмногота апаратного забезпечення (наприклад, для монтування відео, спецефектів, застосування мультимедіа тощо).


Відеопродукт повинен бути виконаний із власних відео- та фотоматеріалів. Обов’язковою умовою є наявність титрів із зазначенням назви та автора роботи, закладу освіти, ПІБ керівника, клас, ПІБ учня, рік виконання, а також кінцевих титрів із зазначенням авторів музики та авторство використаних матеріалів із соціальних мереж, зазначення програм, які були використані для створення роботи. Назва файлу повинна містити назву Екоініціативи, назву місцевості та прізвище, ім’я автора. Матеріали Екоініціативи подаються державною мовою.


Вимоги: відеоролик має містити вступ (учасник має бути в кадрі, представитися, назвати місцевість, де відбувається фіксація екологічних правопорушень), основну частину (власне виклад матеріалу: показати виявлені екологічні проблеми та шляхи їх подолання), висновки (можуть містити заклики щодо збереження, відновлення екосистем, агітаційно-пропагандистську роботу). Відеоролик необхідно завантажити на відеохостинг Youtube (видимість – для всіх); тривалість–3-5хвилин.


Вітається залучення батьків до створення відео продукту (враховується при оцінюванні).


УВАГА! Здійснювати відео зйомку тільки на безпечних для життя та здоров’я об’єктах!!!


Визначення та нагородження переможців


Переможці та призери Екоініціативи нагороджуються грамотами Центру.

Центр залишає за собою право використовувати відеоматеріали для розміщення на офіційних інтернет-ресурсах Центру.


З А Я В К А

на участь в обласній учнівській Екоініціативі «Процвітай моя земле» в рамках обласного екологічного проєкту «Зелена хвиля Перемоги»

1. Прізвище та ім’я учасника або учнівський колектив, клас, гурток, громадське об'єднання тощо.

2. Найменування закладу освіти, район місто, ОТГ (повна назва за даними ІСУО).

3. ПІБ керівника.

4. Тема роботи.

6. Контактні телефони.


24 просмотра0 комментариев
bottom of page