top of page

В "Республіці Мрія" стартували Вибори президента

Обновлено: 4 окт. 2022 г.

Цього року на посаду Президента Дитячо-юнацької громадської організації "Республіка Мрія" претендують два кандидати. Це учениця 9-Б класу Юлія Прокопчук та учень 8-В класу Олександр Бачурський. У жовтні кандидати та групи підтримки розповсюджуватимуть інформацію про свої політичні програми, зустрічатимуться в онлайні з виборцями, агітуватимуть громадян Мрії голосувати за себе.


Вперше всі агітаційні заходи проходитимуть онлайн. Інформаційні кампанії кандидатів включатимуть розміщення у групах соціальних мереж агітаційних плакатів, роликів політичної реклами, проведення конференцій у форматі "питання - відповідь", а також традиційно відбудуться дебати кандидатів. Для агітаційних заходів відведено 2 тижні – з 3 до 16 жовтня. 17-18 жовтня – дні тиші. І 19 жовтня на День Мрії (20 років "Республіці Мрія") відбудеться онлайн-голосування.


У голосуванні мають право брати участь учні всіх підрозділів громадської організації (класи, які проходили церемонію Посвячення у громадяни Мрії).



​Олександр Бачурський

Юлія Прокопчук





​Політична програма кандидата (що буде робитися для покращення життя в Республіці Мрія)


1.Напрямок розвитку культури громадян Мрії.

Запровадити мовні змагання з української, англійської, чи принципово нової ukraїns’koї latynky (української латинки), яка буває в більшості випадків на основі польської або чеської мов, за які можна буде отримати додаткові бонуси з цих предметів.


2. Напрямок розвитку спорту.

Запровадити спортивні змагання з різних вправ, зацікавити до них шкільну спільноту, організувати призовий фонд та пропаганду здорового образу життя. Все це повинно бути узгоджено з учнями, обирати тільки визначені голосуванням вправи.


3. Екологічний напрямок:

Запровадити періодичне організоване прибирання території школи, висадити цікаві для учнів плодоносні рослини, наприклад айву, грушу тощо.


4. Напрямок розвитку волонтерства та благодійності

виявити учнів, які потребують певної допомоги, та надавати їм таку допомогу. До Дня захисників і захисниць України в ідеалі відкрити збір коштів.


5. Захист прав учнів та вчителів.

Розробити певну шкалу бонусів для учнів за гарні оцінки, та шкалу відгуків для вчителів. Використовувати позитивні оцінки або відгуки як валюту, за яку наприклад можна буде придбати звільнення від домашнього завдання чи від синхронного уроку.


6. Напрямок медіаінформаційної грамотності.

Запровадити нові медіаосвітні проекти, здобувати більше інформації та створювати більше новин на цю тему.


7. Напрямок розвитку демократичних відносин у шкільному суспільстві.

Створити спільноти паралельних класів, обрати в кожній з них голову. У цих спільнотах учні будуть голосувати, формувати та висувати свої зауваження, побажання чи подяки до конкретних вчителів або школи в цілому (Завелика кількість домашнього завдання, незручний час, або навпаки гарна якість викладання матеріалу, гарні умови тощо).



​Політична програма кандидата (що буде робитися для покращення життя в Республіці Мрія)


1.Напрямок розвитку культури громадян Мрії.

Сприяти залученню учнів до занять у гуртках за інтересами (наприклад, вокальний гурток, бісероплетіння, малювання, вишивання тощо).

Організовувати виставки дитячої творчості. Відстежувати висвітлення культурних подій у шкільних медіа.

Запровадити щорічну нагороду Президента «Республіки Мрія» за розвиток культурного життя в Запорізькій гімназії №19 (грамота або сертифікат).


2. Напрямок розвитку спорту

Коли повернемося за парти, сприяти розвитку спортивних здібностей учнів гімназії (проводити змагання на кубок Президента з волейболу, футболу, легкої атлетики, гімнастики тощо).

Організувати онлайн-турнір з шахів на звання «Чемпіон гімназії».


3. Екологічний напрямок

Організовувати участь у різноманітних екологічних акціях, природоохоронних заходах (до Дня Землі, до Дня довкілля, до Дня води тощо).

Разом з учителями біології підготувати матеріали для екскурсії учнів початкової школи по екологічній стежині пришкільної ділянки.


4. Напрямок розвитку волонтерства та благодійності

Популяризувати фонд, який допоможе зібрати кошти для дітей (людей), які постраждали від війни, хворих. Організувати збір речей (одяг, іграшки) для дітей, які залишилися без батьків.


5. Захист прав учнів та вчителів

Сприяти згуртуванню колективу гімназії через організацію колективних творчих справ. Посилити просвітницьку роботу з правових знань серед учнів через тематичні години та інформаційні програми шкільного радіо. Тісно співпрацювати з соціально-психологічною службою гімназії з питань попередження випадків булінгу та адекватного вирішення конфліктних ситуацій.


6. Напрямок медіаінформаційної грамотності.

Сприяти розвитку шкільного інформаційного простору.

Розвивати сайти "Республіки Мрія".

Допомагати учням 5-7 класів оволодівати медіакомпетенціями, консультувати з питань інформування громадян Мрії про події класу і школи.

Проводити інформаційні кампанії з тематики безпеки в інтернеті та медіаграмотності.

Відстежувати успіхі учнів у навчанні та поза школою, повідомляти про них у соціальних мережах та в стрічці новин шкільного Медіахолдингу "ВМ-НФ".

Здійснювати медіа-проекти до святкових днів та знаменних дат.

Планувати цікаві заходи - флешмоби, опитування, вікторини для бажаючих.



Трохи про себе (захоплення, інтереси, що подобається, що не подобається тощо)


Захоплююсь моделюванням техніки, саморозвитком у багатьох напрямках. Подобається демократія, справедливість та свобода. Засуджую байдикування та несправедливість.

​Трохи про себе (захоплення, інтереси, що подобається, що не подобається тощо)


Мені завжди цікаве щось нове. Я люблю плавати, кататися на велосипеді, малювати за номерами картини, писати щось(конспекти, наприклад), гуляти, дивитися серіали. Іноді з’являється бажання щось зробити своїми руками.

Зроби правильний вибір!

170 просмотров0 комментариев
bottom of page