top of page

Учні 8-В класу обговорювали алгоритм дії в кризовій ситуації

Воєнний стан та його особливості,  алгоритм дії в кризових ситуаціях, мінна небезпека - це  тема  обговорення та роздуму  на тематичній годині.

16 вересня, учні 8-В класу вкотре порушили питання безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану. Зокрема обговорювалися питання обладнання оселі або укриття, вибору інформаційних джерел, дій в разі знаходження підозрілого предмету, масового заворушення, стрілянини, радіаційної аварії тощо. Учні активно працювали, слухали інформацію, комунікували, читали, задавали питання. Після конференції у Вайбер-групі однокласники сформовали такі висновки:

1. Якщо ви побачили  незрозумілий предмет, подзвоніть на номер 102 та відійдіть від нього на безпечну відстань, а краще сховайтеся за будівлею.

2. Правила обладнання будівлі на випадок надзвичайної ситуації:

1) Світломаскування. Вікна повинні бути закриті товстої тканиною, картоном або іншим наявним матеріалом. Якщо така можливість відсутня, не слід вмикати світло після початку комендантської години.

2) Захист вікон. На вікна варто наклеїти хрест зі скотча, а в ідеалі повністю заклеїти скотчем всю площу вікна.

3) Запаси. Потрібно запастися питною водою, їжею довготривалого зберігання без холодильника(ідеальним варіантом буде армійський ІРХ), засобами гігієни, а також запасним одягом. Все це повинно бути в найбезпечнішому місці будівлі(яке слід обирати за правилом двох стін) , там же потрібно облаштувати спальне місце. Ще необхідно зібрати тривожну валізу, її зміст залежить від індивідуальних факторів, від її розмірів, форми та асортименту вдома чи в магазинах. Всі речі треба максимально раціонально вкласти у валізу, при цьому треба зберегти швидкий доступ до них.

Даний урок стовідсотково пішов на користь учням, але, сподіваюсь на те, що він їм ніколи не знадобиться. 


















Автор статті - Бачурський Олександр.

35 просмотров1 комментарий

1 Σχόλιο


Дякуємо за новину! Дуже актуальна інформація! Змістовний був захід!

Μου αρέσει
bottom of page