top of page

Учениць 7-б класу навчали не вестися на небезпечні пропозиції в Інтернеті

Безпечне та надійне використання технологій – обов’язкова умова успішного навчання та життя. Школа відіграє важливу роль у формуванні в учасників освітнього процесу навичок цифрової безпеки та запобіганні сексуальному насильству. У 7-б класі до Дня безпечного Інтернету 07.02.2023р. провели інформаційний захід «Не ведись – прояви свою стійкість в Інтернеті». Корисні поради та матеріали можна переглянути за покликанням https://stop-sexting.in.ua/.

Головною метою заходу стало формування навичок розуміння дитиною небезпеки та знання того, як треба реагувати на шкідливий контент та небезпечні пропозиції. Оскільки дівчата частіше схильні перейматися оцінкою власної зовнішності у підлітковому віці та полюбляють спілкування у соціальних мережах, то до відвертої розмови було запрошено саме їх. Діти розбиралися у небезпеках розміщення особистої інформації в мережі та надсиланні фото та відео матеріалів навіть добре знайомим людям, не кажучи вже про незнайомців. Під час інформаційного заходу дівчата дізналися, що при виявленні в Інтернеті зображення насильства по відношенню до дитини, важливо відправити посилання на матеріал на портал IWF (https://report.iwf.org.uk/en) для видалення контенту.

Також було відпрацьовано алгоритм дій, якщо дитина все ж таки зіткнулася із секстінгом. Оскільки важливим для підлітків є своєчасне звернення до дорослих за підтримкою, батьки учнів 7-б класу також були ознайомлені з інформаційним роликом, який роз’яснює причини та порядок реагування на випадки секстінгу (покликання на ролик https://www.youtube.com/watch?v=9H0KDEP4Ml8&feature=youtu.be.).








34 просмотра0 комментариев
bottom of page