top of page

У 7-б класі відбулася онлайн-зустріч з нагоди Міжнародного дня толерантності





Що означає поняття «толерантність»? Чи завжди ми в житті толерантні до інших людей? Які якості має толерантна людина і як їх виховати в собі? Які види толерантності існують ? Відповіді на ці питання учні 7-б класу шукали під час онлайн-зустрічі.

Виховна година у форматі гри навколо толерантності відбулася 18.11.2022р. на честь Міжнародного дня толерантності, який відзначається у світі 16 листопада. Свято покликане шанувати рівність всіх людей, незалежно від походження, кольору шкіри, етносу, національності, релігійних вподобань, гендерної ідентичності чи світогляду. Здатність терпимо із розумінням ставитись до інакшості оточуючих - це невід’ємна складова сучасного життя та умова органічного співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен із нас унікальний. У цей день як ніколи актуальним є гасло «Усі різні ‒ усі рівні!», яке вже давно стало символом толерантності та шанування різноманіття.

Учні 7-б класу на онлайн-зустрічі з’ясовували, наскільки різними є люди в їхніх інтересах та вподобаннях. Шукали в собі вже існуючі стереотипи щодо різних груп людей та обговорювали риси, яких їм не вистачає для більшої толерантності.

Враженнями від заходу ділиться Семенова Маргарита: «У людей дуже багато стереотипів, їх треба подолати та відноситися до всіх людей однаково. Толерантними повинні буди усі люди, але у нас це не завжди виходить. Було б дуже круто, якби люди почали хоча б поважати один одного. Саме це я зрозуміла на виховній годині».

27 просмотров1 комментарий
bottom of page