top of page

День української писемності та мови пройшов у 7-б класі

Обновлено: 10 нояб. 2022 г.

Участь у тематичних заходах до Дня української писемності та мови стала для 7-б класу вже традиційною. У цьому році діти взяли участь у запису радіопрограми, тематичній виховній години та написали радіо диктант національної єдності.

Учні 7-б класу Гончар Марк, Ляхович Марина та Юхно Ярослава записали аудіоказку «Казка про пісню», професійно змонтував файл Риндя Євген. Результат роботи можна почути на онлайн-радіо «Республіка Мрія» 9 листопада. Протягом дня воно транслює авторські передачі учнів Запорізької гімназії №19, присвячені Дню української писемності та мови. https://dream777.radio12345.com/.

Також семикласники стали учасниками виховної години з теми: «Міфи про мову». Під час спілкування розвінчувались російські міфи про українську мову та обговорювались можливі кроки назустріч спілкуванню українською мовою. Власними враженнями ділиться Ярослав Синянський: «На виховній годині ми розбирали міфи росіян, тобто їх брехню, про українську мову та літературу. Мені сподобалося, коли ми обговорювали причини, чому ми не можемо балакати українською мовою, А потім разом ми вирішували, що треба зробити, поміняти, щоби говорити вільно українською мовою. Це дуже важлива інформація для молодого покоління українців». Завершилось обговоренням загальним фото із плакатами-закликами «Говоримо українською!».

Об 11.00 учні приєдналися до написання радіо диктанту національної єдності. Усі відзначили дуже актуальний текст, який проникав до серця учасників. Не дивлячись на достатньо швидкий темп диктування, діти впоралися на «відмінно» !














30 просмотров0 комментариев
bottom of page