top of page

В Запорізькій гімназії №19 стартував огляд газет 1 семестру

Обновлено: 30 дек. 2022 г.

Конкурсний огляд газет шкільного медіахолдингу "Вісник Мрії" Запорізької гімназії №19 здійснюється традиційно наприкінці кожного семестру.


У своїх періодичних виданнях учні та їхні наставники підводять підсумки роботи класних колективів та презентують медіатворчість активістів медіаосвітніх центрів у вигляді різних за жанрами юнкорівських матеріалів.


В газетах можна ознайомитися не тільки з найбільш значущими подіями із життя класу та школи, але також можна почитати аналітичні статті та матеріали за тематикою, яка цікава саме школярам.


Знизу цієї сторінки Ви можете взяти участь у нашому опитуванні та віддати свій голос за кращу на Вашу думку газету. Адже саме зараз відбувається підведення підсумків конкурсу шкільної преси та оргкомітет намагається визначити найкращі періодичні видання Першого семестру 2022-2023 навчального року.


- Звертаю увагу, що кожна газета – це дуже великий ресурс часу та інтелектуальних зусиль. Саме тому ваше небайдуже ставлення до цієї колективної творчої справи жовтня-грудня має велике значення! - написав в групі Вайберу педагог-організатор ЗГ №19 Андрій Єлькін.


Коментуючи газету "Бригантина", він вказав: "за вихідні газета 8-В класу збільшилась з 9 до 12 сторінок, і зараз вже можна подивитися остаточний варіант цього медіапродукту. Дуже змістовна, по-дорослому цікава вийшла газета. Нарешті наші редколегії застосували таблоїдний формат дизайну, що дозволяє сприймати газету як газету, а не як якусь презентацію або реферат з двома колонками. Уважні юнкори дослухаються до порад. Молодці! Так тримати! Вперед до нових компетенцій!"





Переглянути газету БРИГАНТИНА можна за адресою посилання: https://ac9b84e1-16bd-4c9f-898a-b5df3990ef7f.usrfiles.com/ugd/ac9b84_565a80b31c9f4d56b23f8951ff987abd.pdf


Також Андрій Єлькін звернув увагу на успіхі МЦ "БУМЕРАНГ":


- Відмічаємо суттєве покращення результативності роботи редколегії медіаосвітнього центру «БУМЕРАНГ» (8-А клас, класний керівник Калошина Т.М.). В цьому класі багато учнів, на яких можна спиратися у творчих справах. Головне, що діти готові діяти заради власного зростання! Саме в цьому бачимо високий

мотиваційний рівень. Відчувається ця сила класного керівника – бажання реалізувати потенціал творчого натхнення своїх учнів по повній.


Звісно ми пишаємось медіатворчістю наших восьмикласників. Працюючи над цією газетою, кожний учасник проекту відчув себе журналістом, коректором, більд-редактором, дизайнером, зрозумів, чому важливо орієнтуватися на цільову аудиторію, практикувався у пошуку об’єктивної та затребуваної інформації, удосконалював своє критичне мислення. - вказав педагог-організатор.



Тож сподіваємось, що ви, шановні читачі сайту, знайдете можливість ознайомитися з цим випуском газети та підтримати наших юнкорів!


Переглянути газету БУМЕРАНГ можна за адресою посилання: https://ac9b84e1-16bd-4c9f-898a-b5df3990ef7f.usrfiles.com/ugd/ac9b84_0af776775e6041158079fd4738cae07b.pdf


Газета 6-Б класу "Експрес" (класний керівник Харенко Т.І.). Це дійсно періодичне видання нашої гімназії. Кожний випуск газети виходить своєчасно. Газета завжди наповнюється цікавими та корисними матеріалами.


Відкрити електронну версію газети можна тут: https://ac9b84e1-16bd-4c9f-898a-b5df3990ef7f.usrfiles.com/ugd/ac9b84_b738cc59beda41fc8002c94229e16563.pdf


Андрій Єлькін: "В цьому році реалізується ця можливість - співпрацювати з шостими класами в рамках факультативного курсу "основи медіаграмотності". Та вже бачимо ці важливі перші кроки щодо формування медіакомпетенцій, бачимо зацікавленість багатьох учнів при виконанні практикумів та відвіданні майстер-класів. Діти беруть участь у кастингу радіоведучих, пишуть замітки, ведуть пошук джерел затребуваної інформації.

І як приємно працювати з класним колективом, де класний керівник завжди поруч, здійснює відчутну допомогу на всіх етапах виконання медіапроектів! Велика подяка кращим педагогам гімназії!"



Учні 9-А класу - це найефективніші учасники медіаосвітнього процесу гімназії, - коментує активності старшокласників Андрій Єлькін. - Участь у створенні аудіо та аудіовізуальних медіатекстів, рідіо-практики, готовність обговорювати складні питання, які стосуються декодування медіаповідомлень,

системне ознайомлення з теорією курсу "основи медіаграмотності", творчий підхід, натхнення, задоволення особистісних потреб при створенні медіапродуктів. Все це стосується більшості учнів класу. Та все це сприяло вирішенню тих завдань, про які я з дозволу редколегії газети «КРЕАТИВ» пишу в своєї статті. Щиро дякую класному керівнику наших нинішніх випускників Надії Федорівні Мандзій за постійну підтримку! Було дуже цікаво працювати з нашими обдарованими та талановитими учнями!



Газета "ОЛІМПІЯ"! 8-Б клас (класний керівник Бей Володимир Іванович). Впевнені, що проект цієї газети стрімко розвиватиметься.

Саме ці форми навчальної взаємодії, коли редколегія використовує дистанційні технології, працюючи над контентом та створюючи унікальний продукт, розглядаються сьогодні як найефективніші. Вперед до подальшої досконалості! Бажаємо перемоги у нашому конкурсі газет! )




Відкривайте "Олімпію" тут:





Перший випуск газети 6-А класу "РАЗОМ" (класний керівник Малига Л.П.)! І вже стільки авторських успіхів! Шестикласники цього року вперше вивчають

факультативний курс "основи медіаграмотності". Тільки почали знайомитися з термінологією. Але на кожному уроці відчувається інтерес до цього чарівного світу медіа, спостерігається бажання ділитися своїми власними проектами, розповідати про досягнення, брати участь у кастингах та творчих випробуваннях! Пощастило вчителям працювати з такими творчими та обдарованими учнями! Що також хочеться наголосити, що батьки намагаються активно допомагати у реалізації медіапроектів. Справжній колектив однодумців!

Розглядаючи цей випуск газети, скажемо впевнено: Молодці! Успішний старт! Попереду багато цікавих юнкорівських подій! Головне - мріяти та діяти!


Газета "РАЗОМ" чекає на Вас! Натисніть на посилання! https://ac9b84e1-16bd-4c9f-898a-b5df3990ef7f.usrfiles.com/ugd/ac9b84_1625cf4f468b4865a9b8ce8ec9fab987.pdf



Газета лідерського підрозділу освітнього медіахолдингу "Вісник Мрії – Новий Формат" – медіа центру "24/7" – як завжди з актуальними матеріалами, що спираються на достовірну інформацію, розповідає своїм читачам про дослідження, що дозволяють робити важливі висновки! На першому місці завжди інтереси та вподобання учнів! Позитивний вплив видання на розвиток кожної особистості та колективу в цілому не можна поставити під сумнів. Ірина Вікторівна Старова, класний керівник та за сумісництвом шеф-редактор, використовує періодичне видання як дієвий інструмент оптимізації освітнього процесу.

Дуже багато змістовної інформації! Дізнайтеся про життя 7-Б класу! https://ac9b84e1-16bd-4c9f-898a-b5df3990ef7f.usrfiles.com/ugd/ac9b84_44da12f3719b43ddb1ef1caa9fec9ffa.pdf


Ще одна газета випускників Запорізької гімназії №19 – медіаосвітнього центру

"ФОРТУНА"! Усі активності учнів 9-Б класу, які вони задіяли, працюючи над випуском газети 1 семестру, обов'язково позначаться на зміцненні навичок медіаграмотності. Адже щоб написати статтю-роздум, потрібно аналізувати явище, процеси, бачити причинно-наслідкові зв'язки, замислюватися про ризики та виклики, а щоб зібрати необхідну для матеріалу інформацію в інтернеті, потрібно постійно пам'ятати про потенційну аудиторію, її інтереси та вікові особливості.

Нашим дев'ятикласникам вдалося створити яскравий та змістовний продукт. Розглядати та читати газету цікаво! Активісти медіахолдингу "ВМ-НФ" недаремно попрацювали! Нехай цей досвід стане для них помітним поштовхом на шляху подальшого змістовного розвитку! Величезна подяка класному керівнику Лавриновичу І.Ю., яка перебуває на безперервному зв'язку з усіма представниками редколегії та готова ефективно допомагати їм.



Давайте допоможемо редколегіям перемогти в нашому конкурсі! Прийміть участь у голосуванні, користуючись посиланням:



В КОНКУРСІ ЗМАГАЮТЬСЯ

  • БРИГАНТИНА

  • БУМЕРАНГ

  • 24/7

  • ОЛІМПІЯ



235 просмотров0 комментариев

Kommentarer


bottom of page