top of page

В «Республіці Мрія» відкрилася виставка Обласного конкурсу плакатів-малюнків «Живи органічно»

Старт Тижня екологічного споживача в Запоріжжі ознаменувався відкриттям масштабної виставки робіт Обласного конкурсу плакатів-малюнків «Живи органічно».

3 жовтня, в перший день інформаційно-просвітницької кампанії, на території асоційованого члена мережі ВЕГО «МАМА-86», ДЮЕГО «Республіка Мрія» Запорізького НВК №19 (м. Запоріжжя, вул. Військбуд, 13) відкрилася мобільна виставка творчих робіт учнів шкіл Запорізької області. У своїх роботах автори трьох вікових груп пропагують ідеї органічного виробництва харчових продуктів та закликають оволодівати навичками органічного споживання.

Велику роль у підготовці учасників до Обласного конкурсу зіграли педагоги. Саме вони роз'яснювали школярам, які цілі на національному та регіональному рівні необхідно досягти в ході Тижня екологічного споживача. Слоган «Живи органічно», запропонований ВЕГО «МАМА-86», відтепер асоціюється з реалізацією безпечних політик і практик в сферах вирощування сільськогосподарської продукції, виробництва продуктів харчування, а також для створення умов для формування культури екологічно-відповідального споживання.

На думку організаторів та партнерів заходів Тижня екологічного споживача в Запоріжжі, важливо спрямовувати зусилля на просвіту саме підростаючого покоління. Адже досягнення стратегічних цілей екологізації агробізнесу та забезпечення безпеки ринку харчових продуктів буде також залежати від небайдужої світоглядної позиції нового покоління, від того, як завтрашні господарі Землі зможуть розпорядитися своїми знаннями і компетенціями.

Мобільна виставка дитячої творчості також готується до майбутнього міського роз'яснювального туру «Що ми їмо», інформаційно-просвітницькі заходи якого відбудуться 8 жовтня на площі Маяковського, на бульварі Шевченка та в парку «Дубовий Гай».

Інформаційними партнерами Обласного конкурсу плакатів-малюнків виступили Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, Департамент освіти і науки Запорізької міської ради.

Заходи Тижня екологічного споживача в Запоріжжі проводить Запорізьке відділення ВЕГО «МАМА-86» за підтримки Шведського товариства охорони природи SSNC.

Інформер
НОВИНИ
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page