top of page

«Мама-86-Запоріжжя» провела "органічну" акцію у Мелітополі

6 жовтня, у четвер, в рамках щорічної інформаційно-просвітницької кампанії «Тиждень екологічного споживача-2016: Живи органічно!» за підтримки Шведського товариства охорони природи в м. Мелітополь на базі Таврійського державного агротехнологічного університету МЕГО «МАМА-86-Запоріжжя» провела акцію «Сьогодення органічного споживання».

У ході акції координатор Мелітопольської ініціативної групи Галина Ширінська розповіла студентам 5 и 3 курсу факультету «Агротехнологій і екології» про органічні продукти, про їх користь, про те, як визначити органічні продукти. Студенти відповідали на питання. З відповідей стало зрозуміло, що майбутні фахівці аграрної справи компетентні в питаннях органічного землеробства. Вони знайомі з вимогами, які пред'являються до виробництва органічної продукції.

Як розповіли викладачі, навчальні програми університету передбачають формування компетенцій з вирощування культур з опорою на органічні технології. Для цього застосовуються практичні вправи на земельних ділянках. В Університеті викладаються предмети «Агроекологія», «Землеробство», «Стандартизація та сертифікація», з яких студенти дізнаються про сучасні технології вирощування екологічно чистої сільськогосподарської продукції, знайомляться зі стандартами та логотипами відповідності.

Активну участь в акції «Мама-86-Запоріжжя» взяли викладачі цього відомого ВНЗ в Україні: доцент Федюшко М.П., к.б.н. Щербіна В.В., доцент Гаприндашвілі Н.А.. Вони відмітили: для того щоб органічна продукція стала більш доступною для українців, треба урегулювати виробництво та нормативно-правові важелі.

Студенти з інтересом знайомилися з буклетами ВЕГО «МАМА-86», отримані плакати найшли своє місце на інформаційних стендах факультету.

Усі учасники інформаційно-просвітницької акції дійшли до висновку: жити органічно важливо та потрібно - цього можна досягти, якщо аграрний сектор буде орієнтуватися на Європейські стандарти виробництва. «Органічна» мета в Україні буде досягнута! Адже нове покоління споживачів вимагає нової якості – прагне купувати безпечні для здоров’я органічні продукти харчування.

Інформер
НОВИНИ
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page